Le Grand & Associates / LGA HR GROUP

Wat als je meerdere jobopportuniteiten hebt?

Je bent op zoek naar een eerste of nieuwe job, je schuimt de vacaturewebsites af en komt in contact met een recruitment consultant.
Daar zie je enkele interessante jobs voor ogen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt?
De juiste keuze kan nooit op voorhand voorspeld worden, maar er zijn wel enkele richtlijnen die je naar je meest favoriete optie kunnen leiden. Lees hieronder welke aspecten je zeker niet uit het oog mag verliezen.

Feeling met het bedrijf
Om te beginnen moet je een klik voelen met het bedrijf waar je gaat werken. Voor het sollicitatiegesprek check je best even de website van het bedrijf. Daar lees je relevante informatie en merk je al een bepaalde sfeer. Tijdens je sollicitatiegesprek toets je dan subtiel enkele zaken af voor jezelf. De eerste stappen in een (potentieel) bedrijf zijn cruciaal, je wordt direct overdonderd door een heleboel impulsen. Je ogen gaan kijken naar hoe het kantoor eruitziet, is het een open of gesloten ruimte? Groot of klein bedrijf? Hoe zien de werknemers eruit? Zien ze er gelukkig uit? Je oren gaan luisteren naar de stemming op kantoor, is iedereen stil? Wordt er gelachen? Ook de manier waarop de werkgever je aanspreekt, weerspiegelt de visie, missie en structuur van het bedrijf. Je eerste impressie is meestal de beste. Wanneer je aan het begin de juiste feeling niet aanvoelt met het bedrijf of de collega’s, blijkt het 9 op de 10 geen ideale match te zijn.

Woon-werkverkeer
Vooraleer je in contact kom met een recruitment consultant maak je best voor jezelf al uit welke ligging van het bedrijf binnen jouw perken valt. Ben jij bereid dagelijks de trein te nemen richting jouw droom job? Wil je liever een job dicht bij huis of vind je het ontspannend om ’s morgens even tot rust te komen in de wagen? Laat de opportuniteit niet onmiddellijk schieten wanneer je denkt dagelijks in de file te staan. Problemen zijn er om op te lossen.

Bijkomende voordelen
Een voordeel die je krijgt van een bedrijf is een leuk extraatje bovenop je salaris. Wanneer een organisatie tal van voordelen toevoegt aan het salarispakket wordt het al onmiddellijk aanlokkelijker om die job te kiezen. Een hospitalisatieverzekering, maaltijd-cheques, wagen, tankkaart… Weeg goed af of dat allemaal een must is. Een extra voordeel staat, vaak, niet altijd, gelijk aan een kleine daling in het loon. Woon je midden in een stad, dan kan je beter gebruik maken van het openbaar vervoer in plaats van een wagen. Heeft iemand in jouw gezin reeds een hospitalisatieverzekering waar familieleden aangesloten kunnen worden? Ga alles goed na vooraleer je een beslissing neemt.

Functie versus visie
Het is volkomen normaal dat niet iedereen zijn droomfunctie rechtstreeks in de schoot geworpen krijgt. Soms moet je klimmen, ervaring opdoen en opleidingen volgen om tot aan de top te geraken. Staat de functie die je aangeboden wordt niet onmiddellijk op je lijf geschreven? Maar krijg je de kans om via die weg in de toekomst door te groeien naar je droom job? Overweeg dan om iets lager te starten.
Ben je een leidinggevend of leiding nemend persoon? Stel je werkgever tijdens het eerste sollicitatiegesprek zeker op de hoogte van jouw persoonlijke toekomstvisie. Samen komen jullie dan zeker en vast tot een overeenkomst.

“Voor het sollicitatiegesprek check je best even de website van het bedrijf. Daar lees je relevante informatie en merk je al een bepaalde sfeer.”

Finaciële aspect
Money is not the motivation. Het is niet omdat je een hoog salaris aangeboden krijgt dat je dadelijk het voorstel moet aannemen. Het totaalplaatje moet kloppen. Kijk ook naar de werknemers, het takenpakket, de werkuren, locatie, variatie in de job,.. Merk je een match bij meerdere van voorgaande aspecten, en staat het salarispakket je aan? Dan mag je overtuigd zijn van het aanbod. Durf te doen, in plaats van je persoonlijke eisen te stellen.

Ben je op zoek naar een job in de financiële of juridische sector? Contacteer Le Grand & Associates, ons team van consultants assisteert je graag in je zoektocht. Bekijk ook gerust onze openstaande vacatures.