Haal het maximale uit jouw evenementen

Afbeeldingen website (3)

Een volle zaal met de juiste kwalitatieve gasten op uw business event, klinkt dat als muziek in de oren? In de realiteit is dit minder evident: Zo slagen organisatoren er zelden in om hun evenementen optimaal te benutten om zo de bedrijfsdoelstellingen te halen. Een evenement brengt een hoop extra administratie, marketing & sales (in)spanningen met zich mee. Met een hoop lege zitjes of gasten buiten uw doelgroep tot gevolg. Deze pijnpunten laten de ROI van uw evenement zinken als een anker. InviteDesk weet al vier jaar lang de ROI van zijn klanten ver boven de zeespiegel te laten stijgen.

Ontstaan InviteDesk

“Het organiseren van evnementen mag geen vermoeiende, administratieve, arbeidsintensieve klus zijn – wat maar al te vaak het geval was voor dat InviteDesk ontstond.” Het is vanuit dat opzicht dat Mark Van der kinderen samen met Jan Heiremans in april 2018 Invite Desk oprichtte. Niet veel later vervoegde Matthias Goossens het ambitieuze team. Samen hebben de drie al tientallen jaren ervaring als sales- en marketing professionals bij grote bedrijven als Stepstone en Adecco. 

“Evenementen zijn een geweldige manier om relaties te versterken en ze werken nog beter wanneer verkoop en marketing
tijdens het uitnodigingsproces efficiënt kunnen samenwerken.”

– Mark Van der kinderen – 

De gebruiksvriendelijke event planning software van InviteDesk neemt het praktische organisatie-proces van u over, van uitnodigen tot bedanken.  Zo kan uw onderneming zich focussen op de reële bedrijfsvoering en toch meerwaarde creëren voor klanten op één van uw evenementen. De vele tools van InviteDesk vormen een onmisbaar all-in-one pakket dat geliefd is bij zowel sales als marketeers.

Real-Time Data

Bij evenementen is data van goudwaarde. Om de uitnodigingen, registraties en aanwezigheden zo efficiënt mogelijk te beheren maakt InviteDesk gebruik van realtime data. Zo krijg je geen verkeerde of steeds dezelfde gasten op uw evenement. Bovendien kan je op basis van deze live data tactische wijzigingen doorvoeren en met historische data strategische inzichten bekomen die aansluiten bij de doelstellingen van uw evenement. 

Marketing en sales

Een vlotte samenwerking tussen marketing en sales is cruciaal bij de organisatie van evenementen. Met InviteDesk worden de twee naar elkaar toe gebracht. Marketeers willen de best mogelijke ROI halen uit evenementen. En wie beter dan de sales om de om de juiste prospecten naar de juiste evenementen te krijgen. InviteDesk helpt je dit te bereiken met zo min mogelijk impact op de dagelijkse verkoopactiviteiten.

Lege zitjes

Zo’n 30% van alle genodigden komt niet opdagen. Een lege plek kost niet alleen geld, maar is ook verloren opportuniteit. Aan de hand van real time data kan je die 30% “no-shows” omzetten naar relevante prospecten. Op die manier haal je het maximale uit uw evenement.

Online en Hybride

Men kan er de dag van vandaag niet meer omheen. Corona heeft op vele organisaties een grote impact. Het is voor bedrijven een hele uitdaging om fysieke evenementen te organiseren. Bijgevolg worden sommige fysieke evenementen omgezet in online of hybride evenementen. Dat gaat gepaard met zowel voor- als nadelen. Langs de ene kant mis je de persoonlijke feeling en de mogelijkheid tot netwerken. Maar langs de andere kant verlaag je de drempel voor gasten die bijvoorbeeld te ver weg wonen om nu net wél online aanwezig te kunnen zijn.

InviteDesk maakt van de situatie gebruik om hierop in te spelen. “Wij hebben er voor gezorgd dat je webinars, fysieke en hybride evenementen kan integreren in het platform.” Je kan ook gemakkelijk gebruik maken van InviteDesk’s volledig geintegreerde webinaroplossing. Gebruik jij liever jouw eigen video platform? Dan kan dat ook. 

Geen “tirez-votre-plan-mentaliteit”

InviteDesk biedt meer dan alleen een event planningssoftware aan. Service en nazorg zijn twee zeer belangrijke ingrediënten. Alvorens van start te gaan met het programma kan je gebruik maken van een trainingen, e-books en online support om zo vlot van start te kunnen gaan. 

Samenwerking met Le Grand & Associates

Ook de war on talent is in deze tijd niet meer weg te denken. Meer dan ooit zijn kwalitatieve profielen enorm gegeerd. Bij Le Grand & Associates willen wij dan ook een betrouwbare partner zijn in de zoektocht naar financiële en juridische profielen. “De samenwerking met Le Grand & Associates verloopt zeer vlot. Kwaliteit komt bij hen altijd op de eerst plaats, en dat is voor ons een belangrijk aspect van de samenwerking.”