Le Grand & Associates / LGA HR GROUP

Het selectiebureau als carrière coach 

Benieuwd naar hoe wij werken? Lees gerust verder.

Wat is een selectiebureau?
De jobboards zijn vaak drukbevolkt met advertenties van interim- en selectie-kantoren. Wie zijn ze? Wat doen ze? Welk bureau spreek je precies aan? Een headhunter kan jou contacteren omdat je een interessante achtergrond hebt of je kan zelf solliciteren op enkele boeiende vacatures van een selectiebureau. Zie je echter het bos door de bomen niet meer? Solliciteer dan gerust spontaan. Gespecialiseerde recruiters kunnen heel wat voor jou betekenen.

Selectiebureau als carrièrecoach
Voordat een selectiebureau met jou in contact komt, is er vaak al een diepgaand proces bij hen aan vooraf gegaan. Het bureau is op de hoogte van het gewenste profiel binnen de vacature, de nodige competenties en kent de werkgever intussen door en door. Ze kunnen met andere woorden tussen de lijnen van de vacaturetekst lezen.

Wanneer jij met hen in contact komt, zullen ze een open gesprek met je aangaan om te peilen naar jouw eigen competenties en verwachtingen zodat ze je op de best mogelijke manier de verschillende opportuniteiten op de arbeidsmarkt kunnen voorleggen. Vaak kan zo’n intakegesprek interessante opties bloot-leggen waaraan je zelf nooit eerder had gedacht.

Een gespecialiseerd bureau in juridische vacatures kan jou steeds verschillende jobs aanbieden in zowel advocatuur, notariaat, consultancy en bedrijfs-juridische functies.

De drempel om te solliciteren in een compleet andere omgeving dan je gewoon bent, is vaak hoog. Met een gespecialiseerde recruiter naast je krijg je echter andere inzichten. Zij kunnen je ook objectief de voor- en nadelen van de verscheidende sectoren meegeven

 

Begeleiding doorheen het proces
Je krijgt doorheen het proces ook een uitgebreide schets van de bedrijven en kantoren en dus een kijk achter de schermen. Zo weet je voor het kennismakend gesprek met de potentiële werkgever goed waar je terecht komt. Eventuele sollicitatiestress blijft op die manier eerder beperkt.

Verder kan je rekenen op heel wat nuttige sollicitatietips en mag je na elk gesprek to-the-point feedback verwachten. De selectieconsultant zal jou blijven begeleiden doorheen het verdere proces, de correcte keuzes, de financiële onderhandeling en de uiteindelijke contractondertekening. Zelfs daarna blijft jouw contactpersoon ook een luisterend oor om je eerste weken in de nieuwe omgeving zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Gespecialiseerd advies
Bij Le Grand & Associates zorgen we voor een persoonlijke begeleiding en is confidentialiteit absolute prioriteit. Benieuwd naar wat ons expertteam voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op met onze gespecialiseerde consultants via +32 9 352 02 00 of via legal@legrand-associates.com. Meer weten? Bezoek onze website www.legrand-associates.com

Artikel geschreven door Jolien De Leersnijder, Associate Manager bij Le Grand & Associates

Ben je op zoek naar een job in de financiële of juridische sector? Contacteer Jolien of Shauni, zij begeleiden je heel graag in je zoektocht. Bekijk ook gerust onze openstaande vacatures.